Az USA egyes tagállamai tulajdonképpen maguk határozhatják meg azt a helyileg érvényben lévő korhatárt, ami az alkoholvásárlásra való jogosultságot illeti. Ez 1975-ben egészen érdekes megoszlást mutatott: voltak államok ahol a korhatár 18, máshol 19, Delaware-ben 20, a többiben pedig 21 év volt.

Ma azonban, ha ugyanennek utánanézünk, akkor azt láthatjuk, hogy minden egyes tagállamban 21 év a korhatár. Jogosan tehető fel a kérdés: Mi vezetett ehhez az egységhez? Hogyan történhetett mindez?

1971-ben az alkotmány 26. módosítása lehetővé tette, hogy a 18 és 21 év közötti fiatalok is szavazati jogot kapjanak. Ez akkoriban 11 millió új választópolgárt jelentett az országban. Ennek hatására sok állam döntött úgy, hogy ha ezek a fiatalok szavazhatnak, sőt be lehet őket sorozni katonának, hogy a vietnami háborúba menjenek, akkor nyugodtan ihatnak is. Ez a változás azonban viszonylag rövid életű volt.

És itt kapott fontos szerepet Ronald Reagen elnök. Az 1982-es beszédében kiemelte, hogy csaknem 50.000 ember halt meg az elmúlt évben az Egyesült Államokban az utakon. Ebből évente 25.000 esetben ittas sofőr okozta a tragédiát, és további 750.000 sérülés történt.

Ezzel párhuzamosan a fentebb említett korhatár liberalizáció is problémát okozott. Azokban az államokban ugyanis, ahol 18 év volt a korhatár, nagyon megugrott a halálos közúti balesetek száma. Ebben jelentős szerepet játszott az, hogy az ilyen államok melletti szomszédos állam(ok)ból, ha ott magasabb volt a korhatár, gyakorta átjártak a fiatalok inni vagy italt vásárolni.

Számos kampány indult ezidőtájt az USA-ban. Még Michael Jackson is megengedte, hogy felhasználják a Beat It zenéjét egy harminc másodperces televíziós és egy egyperces rádiós reklám céljára az ittas vezetés elleni küzdelemhez. A kampányban a legaktívabb szerepet a MADD (Anyák az ittas vezetés ellen) és RID (Számolják fel a részeg sofőröket!) szervezetek játszották.

Reagen elnök közben törvénybe iktatta, hogy azokban az államokban, ahol 21 év alatti az alkoholváráslás korhatára, ott a szövetségi közlekedési alapból 5%-kal kevesebb támogatást kapnak az üzemanyag adóból befolyt pénzből az útfejlesztésekre. Ez jogilag nem volt egy központilag megszabott törvény a korhatár szabályozására, gyakorlatilag azonban mégis az volt.

Mivel az utak állapota gazdaságilag kritikus fontosságú volt, a tagállamok nem engedhették meg magunknak azt, hogy elessenek a pénztől. Ezután nagyon gyorsan mindenhol bevezették a 21 éves korhatárt. Lousina volt az egyetlen, ahol egy jogi kiskapu miatt a 90-es évek közepéig tartani tudták a 18-as korhatárt. Dél -Dakota pedig olyan formán állt ellen a törvénynek, hogy az alacsony alkoholtartalmú sörök vásárlását a 19 éveseknek azért engedélyezte. 1987-ben az ügy a Legfelsőbb Bíróság elé került. 7:2 arányban végül az a döntés született, hogy a nemzet jóléte érdekében a szövetségi kormányzat joggal tartja vissza a támogatást Dakotától még ebben az esetben is. Végül tehát elesett az utolsó ellenálló is, és egységesen 21 év lett mindenhol a korhatár. És hogy volt-e haszna ennek?

A legtöbb tanulmány szerint a magasabb korhatár életeket ment, és csökkenti az alkohol fogyasztását. Az USA-ban azóta is eszerint élnek.

Hagymási Tamás

Vox nyomán

Facebook kommentek