Amennyiben rajtad áll, kerüld el vagy oldd meg a stresszhelyzeteket!

A stressznek van egy nagyon erős alapja, ez pedig nem más, mint a harag, gyűlölet, indulat, aggódás, félelmekkel teli idegrendszer. A stressz nem csak abból áll, hogy néha erősebben ver a szívem, felidegesítem magam valamin, vagy megijedek hirtelen. Ennél sokkal összetettebb jelenség, sejtszinten károsít minket. Az orvostudomány így foglalja össze: egy rendkívül káros, feszítő teher, amely birtokba veszi az egész lényünket, beleértve az idegrendszerünk működését is.

„Az eltemetett harag, félelem, aggódás és a keserűség érzései vulkanikus hegyekké nőnek a testünkben.” (Dr. Caroline Leaf)

Olyan fizikai reakciót váltanak ki ezek a lelki, gondolkozásbeli tényezők, amelyek robbanást idéznek elő szervezetünk legrejtettebb zugaiban is.
Komolyan kell, hogy vegyük azt az úgynevezett trichotomikus felosztást, hogy a stressz, a negatív érzelmek és a fizikai betegségek egymásba kapaszkodnak.
Például a szívinfarktus kialakulásához a rosszindulat, az állandó dühösség, a harag mind-mind hozzájárulnak.

„A rák és a stressz közötti kapcsolat különösen érdekes, és sok kutatás foglalkozott vele. De egy új kutatás receptorhelyeket talált a rákos sejtek külső felületén az adrenalin számára. Ez közvetlen biokémiai kapcsolatot jelent a stressz és a rák között.” /Dr. Dawson Church/

Amikor az önsorsrontó és önpusztító gondolkodásmódunk következtében engedjük, hogy tetőtől talpig elárasszanak minket ezek a mérhetetlenül káros anyagok, mint például a kortizol vagy az adrenalin, hosszútávon akkor ez az immunrendszerünk legyengüléséhez fog vezetni, és a tragédia elkerülhetetlen lesz.

 „Amikor stresszes állapotban vagyunk, a szervezetünket elárasztja az adrenalin és a kortizol, és az említett vizsgálat kimutatta, hogy a RÁK 275%-KAL GYORSABBAN TUD NÖVEKEDNI ILYENKOR A SZERVEZETBEN. A KUTATÓK EGYETÉRTENEK ABBAN, HOGY A RÁK CSAK 5-10%-A ÖRÖKLETES, A TÖBBI KÖRNYEZETI TÉNYEZŐNEK, MINT PÉLDÁUL STRESSZNEK KÖSZÖNHETŐ.” /Dr. Dawson Church/

Stephen Marini PhD a Spritualitás és immunitás című tudományos munkájában felsorolja, hogy a stressz sejtszinten mit tesz velünk:

– A sebgyógyulás kilenc nappal tovább tart.
– Csökken a sejtek közötti kommunikáció.
– Az immunrendszer működése gyengül.
– A sérülés helyén gyulladás jön létre.
– A bakteriális fertőzések könnyebben kialakulnak.
– Megnövekedett hajlam az autoimmun betegségekre.
– A mérgező anyagokkal szembeni gyengébb ellenállás.

„Nincs ezekre tablettánk”- mondja Dr. Moshe Frenkel a Houstoni M.D. Anderson rákklinika integrált gyógyítási osztályán. Ez az intézet Amerika legfejlettebb rákkezelési intézménye.
De van egy gyógymód: kialakítani a nyugalmat, a belátást és az életmódváltó gondolkodást.
Látjuk, a stressz nem játék. Tönkretehet minket, de győzhetünk is felette, ha mentális szinten felvesszük ellene a küzdelmet. A HOSSZÚTÁVÚ STRESSZ LEGYŐZHETŐ ÉS MEGSEMMISÍTHETŐ ÁLLAPOT MINDENKI SZÁMÁRA, ÉLJÜNK VELE!

„Ez egy izgalmas felfedezés, mert az emberek olyan gyakran mondják, hogy ” mindez a génjeimben van, mit tehetnék ellene? ” És akkor kiderül, hogy igenis sokat tehetünk önmagunkért!
Ima, nyugalom, optimizmus a jövő iránt, testmozgás, szeretet, helyes táplálkozás mind stressz csökkentő tevékenység.” /Dr. Dean Ornish/

A boldogság legalább 7-10 évvel növeli az élettartamot!
Ne idegesítsd magadat!
Találj olyan tevékenységeket, aminek nagyon tudsz örülni!

Kecskeméti János

Facebook kommentek