Nem az a legfontosabb kérdés, hogy milyen és mennyi képességet kaptunk, hanem az, hogy mit csinálunk azzal, amit kaptunk.

Tudatosítottad már magadban, hogy senki nem születik véletlenül erre a világra, mert mindenkinek megvan a maga helye és feladata, amit csak ő tölthet be? Mindenki élhet teljes, jó életet. Ennek csak egyetlen feltétele van: hogy lényed teljes erejével indulj egy napnak, s így teljesítsd kötelességeidet. Ezzel „két legyet ütsz egy csapásra”, mert nemcsak a képességeid fejlődnek és gyarapodnak napról napra, hanem egyre hasznosabb is leszel a körülötted élők számára.

Hozd meg céltudatosan a döntésedet, hogy nem akarsz a kényelemszerető rossz szokásaid rabja lenni, ami kettős rossz következménnyel is jár: nemcsak az elhanyagolt képességeidet veszíted el, hanem ártó befolyással leszel a környezetedre.

Pedig egy jó döntéssel, egy céltudatos elhatározással a legjobbak között lehetnél és boldogabban élhetnél.

Ne engedj hát elmúlni egyetlen napot sem anélkül, hogy ne nyernél újabb tapasztalatokat! Az önnevelés legmagasabb szintjét éred el azzal, ha ráneveled az értelmedet arra, hogy napról napra előrehaladást tegyen!

-d.i.-

Facebook kommentek