Mindnyájan az élet beláthatatlan tengerén vitorlázunk. Néhányatok hajója – talán ebben a pillanatban is – óriási vihar közepén hánykolódik. Nos jó, ha megfontolod az alábbiakat:

Isten nem ígért könnyed hajókázást. Azt viszont megígérte, hogy el fogod érni a túlsó partot. Vannak, akik elveszítik a munkájukat. Sokan házassági válságba kerülnek. Lehet, hogy valaki pénzügyi kudarcot szenved. Van, akinek betegség van a családjában, és van, akit váratlan tragédia küld padlóra.

De mi az, amit megtanulhatsz a káoszból? Mit tehetsz a túlélés érdekében, ha vihar közeleg? Mit tehetsz, ha azt érzed, hogy végleg feladod? Amikor a félelem megragadja a torkod, és megpróbál megfojtani.

A káosz nem jelenti azt, hogy valami baj van veled. A káosz nem jelenti, hogy Isten dühös rád, hogy nem szeret vagy hogy elutasít Téged. A káosz nem jelenti, hogy ha Isten akaratában jársz, akkor nem kerülhetsz bele ebbe a viharba.

A káosz része az életünknek. A küzdelem nélkülözhetetlen a növekedéshez és a fejlődéshez. A hatalmas tölgy a talajba ültetett kis magból fejlődik ki. Kicsírázva szembenéz széllel, esővel, hóval, a tűző nappal. És számtalan megpróbáltatás után, évek hosszú sora alatt végül gyönyörű és hatalmas fává fejlődik. Csak a viharban tud növekedni a hited. Amikor nehézségben vagy, akkor fejlődik a jellemed. Csak a viharban tapasztalod meg igazán Isten hatalmát.

A vihar fejleszti önbizalmadat, ez pedig fokozza teljesítőképességedet. Ez azt jelenti, hogy Isten először elküldte Dávidot, hogy küzdjön meg az oroszlánnal, küzdjön meg a medvével és csak utána küldte, hogy küzdjön meg az óriással. Isten harcba küld, hogy harcold meg a harcaidat, mert azok arra valók, hogy fejlesszenek téged. És amikor győzelmet aratsz, a következő egy kicsit nehezebb lesz, és erőt nyersz általa. Mert megnyerted az előzőt, ezért megnyered a következőt és a következőt, hogy aztán Isten az ő harcosává formáljon téged.

Ha Isten nem válaszol azonnal, az nem jelenti azt, hogy nem fog válaszolni. Isten késlekedése nem egyenlő Isten elutasításával. Arra vár, hogy az állhatatosság felülmúlja a bizalmatlanságot. Fejleszteni akarja benned a kitartást, hogy végül kitarts a végsőkig.

Isten senkit nem használt a Bibliában addig, amíg keresztül nem ment a szerencsétlenség iskoláján. Sokaknak szerencsétlenség volt az osztályrészük, mielőtt Isten engedte, hogy népének nagy vezetőivé váljanak.

Neked is megvan a magad szerencsétlensége, de át fogsz érni a túlsó partra.

Ha a veszélyre figyelsz: félelmet fogsz érezni.
Ha Jézusra figyelsz, meg fogod tapasztalni a hitet.

Amikor küzdesz, amikor szerencsétlenségen mész keresztül, gondolj arra a lehetőségre, hogy Isten felhasználja a küzdelmedet és a szerencsétlenségedet.

Minden jó lehetőségnek vannak nehézségei és minden nehézségnek megvannak a lehetőségei!

Hagyd abba a körülményekre való tekintgetést és kezdd el figyelni a lehetőségeidet.

Azok a dolgok, amelyekben ma bízol, holnap már nem működnek. Az emberek sokszor cserbenhagynak. Hány meg hány menyasszony és vőlegény vonult már az oltár elé fogadalmat tenni és minden bizalmát egy másik emberbe helyezni. Aztán ez az ember megszegte a fogadalmát és összetörte választottja szívét. Micsoda mérhetetlen düh és keserűség szabadulhat fel ilyenkor. Micsoda borzalom? Hol van Isten, aki hagyja, hogy ilyeneket történjenek?

Nos, ez sohasem a világ vége. Idővel a szíved begyógyul, a nap újra kisüt, énekelni és szeretni fogsz. Talán azt gondolod, hogy nincsen válasz számodra odafent. Ugyan, Istennek rengeteg válasza van, amire nem is gondolnál.

Hova mész, amikor az élet küzdelmei nagyobbak, mint amiket el tudnál viselni? Amikor a vihar tombol, amikor a szél és a hullámok kettétörik az álmaidat, mit csinálsz akkor?
Egy valakihez mész: ahhoz, aki a szélnek és a hullámoknak parancsol. A Kősziklához. A Megmentőhöz. 

_________________________
Above Inspiration nyomán

Facebook kommentek