Boldog új évet kívánok! – szoktuk mondani újévkor egymásnak. De nálunk más jelentése van a BUÉK szónak: Bízd Újra Életed Krisztusra!

Az év végén mindenféle fogadalmakat teszünk, hogy leszokunk meg rászokunk, amit aztán vagy teljesítünk, vagy nem. És kívánunk magunknak ezt meg azt, ami vagy teljesül, vagy nem. És nem gondolunk arra, milyen porszemek vagyunk a világban. Bölcs Salamon felnőttként, trónra lépésekor azt mondta: „Kicsiny gyermek vagyok, nem tudok kimenni és bejönni” (1.Kir. 3:7.) (Valóban, ehhez is Isten segítsége kell, mert ha Ő nem akarná, az ajtóig sem jutnánk el, és félúton összeesnénk.)

Ő az, aki teremtett bennünket, már az anyaméhben ismert, és percről percre Ő tartja fenn életünket. Ő mindenkinél jobban ismer bennünket, (még magunknál is!) és végtelen szeretetéből fakadóan mindig a legjobbat akarja számunkra. Jobban járunk tehát, ha e kis papírhajó életünket nem hagyjuk, hogy vihar tépázza. Jobb, ha nem görcsös kézzel kormányozzuk egyik sziklától a másikig, hanem átadjuk a kormánykereket a mi teremtő jó Istenünknek. 

„Az én paizsom az Istennél van”- énekli a zsoltáros (Zsolt. 7:11.)

„És lesz az Úr nyomorultak kővára” (Zsolt. 9:10.)

„Biztonságba helyezem azt, aki arra vágyik” (Zsolt. 12:6.)

„Ámde az Úr szemmel tartja az őt félőket, az ő kegyelmében bízókat, Hogy kimentse lelküket a halálból, és az éhségben is eltartsa őket (Zsolt. 33:18,19.)

Hosszú még azoknak az ígéreteknek a sora, melyeket az igazmondó Isten megígért nekünk, ha rábízzuk magunkat. Ne csak a baj, veszély esetén kiáltsunk hozzá, hanem minden év elején, és minden nap reggelén Bízd Újra Életed Krisztusra, akkor megtapasztalhatod az Ő szerető gondviselését, és békés, boldog megelégedett ember lehetsz. Én is megkapom ezt Tőle nap, mint nap.

Lendvai Valéria

Facebook kommentek