„Tudósok kimutatták, hogy amikor félelem szerint működünk, belegabalyodunk olyan kémiai és neurológiai válaszokba, amik leuralják és diktálják választásainkat és reakcióinkat. Így ki leszünk szolgáltatva környezetünk, testünk és múltunk számára. Az igazi személyiségünk elvész, mert a félelem hatása alá kerülünk. A tudatalattinkban 400 milliárd művelet zajlik le másodpercenként. Több milliárd gondolatcsoportunk érzelmekkel átitatva, egyedi „ízesítést ad” magatartásunknak. Minden alkalommal új gondolat alakul ki és segíti agyunkat az információ feldolgozásában. Tehát ha mérgezett módon gondolkodsz, a gondolatfürtödhöz mérgező érzések tapadnak. Ekkor valóságos kémiai zuhatag önt el, stresszbe sodorva ezzel az elmédet és testedet.” (Dr. Caroline Leaf)

Nem jó, ha a negatívumokon rágódsz. Ne a múltban ért kudarcokon gondolkodj folyton. Ne engedd, hogy a környezeted lebecsüljön! Ne kisebbíts azon, amilyen vagy. Ha folyamatosan ilyen mérgezően gondolkodsz, az agyad ezt parancsként fogja fogadni, és visszajelzi feléd, hogy semmit sem érsz, ne is küzdj ellene.
Így csapod be saját magad, miközben csak változtatnod kellene, és elhatározni, hogy többet nem minősíted önmagad negatív kritikákkal! Utána figyeld meg idegrendszeredben a pozitív a változást!

Kecskeméti János

Facebook kommentek