„Mert te hoztál ki engem az anyám méhéből, és biztattál engem anyámnak emlőin. Születésem óta a te gondod voltam; anyám méhétől fogva te voltál Istenem.” (22. Zsoltár 10-11.)

Ő személyesen ismer téged. Már akkor ismert, amikor még csak édesanyád méhében formáltattál. Azt szeretné, ha te is bíznál benne, és keresnéd őt mindennap. Megtiszteltetésnek veszi, ha imádságban kérsz tőle.

Soha nincs annyira elfoglalva, hogy ne tudna személyesen és érdeklődéssel figyelni rád. Ismeri életed minden eseményét. Ismeri a múltad, a jelened és a jövőd. Ő nem ítél meg hamisan, nem aláz meg, és nem néz le téged, bárhonnan jöttél és bárhova születtél meg.

Ha bármilyen fájdalmad van a múltad, a jelened miatt, várja, hogy vele beszéld meg elsőként. Isten már akkor ismerte az életed eseményeit, amikor még nem is voltál, ezért ezzel nem okozol neki meglepetést.

Egyéni terve van számodra. Egy speciális terv, amit már rég elkészített a problémád megoldására. Arra vár, hogy keresd meg, aztán ezt a megmentési tervét működésbe hozza az életedben.

Ne késlekedj! Ne engedd, hogy az életed dolgai visszatartsanak, mert ezzel a rólad szóló megmentési terve meghiúsul azáltal, hogy távol tartod magadtól az Urat.

Lehet, hogy várnod kell, de akkor is tarts ki, ne add fel! Nem azért várat, mert nem szeret. Mindennek rendelt ideje van. Ami neked fáj, neki is fáj, ugyanúgy.

„Minden szenvedésöket Ő is szenvedte, és orczájának angyala megszabadítá őket, szerelmében és kegyelmében váltotta Ő meg őket, fölvette és hordozá őket a régi idők minden napjaiban.” (Ésaiás 63:9)

„És hívj segítségül engem a nyomorúság idején, én megszabadítalak téged és te dicsőítesz engem.” (Zsoltárok könyve 50:15.)

„Isten tervének részét képezi, hogy a hittel elmondott imádságra, megadja azt, amit hit és ima nélkül nem kapsz meg.” (E.G.White)

„Ne légy elégedett egy másodkézből való hittel. Nem elég, ha csak ismersz valakit, aki ismeri Istent. NEKED kell ismerned Istent.” (Joyce Meyer)

Kecskeméti János

Facebook kommentek