Valóban beköszöntött a kor, mikor olyan generációk születnek, akik kevesebb ideig fognak élni, mint a szüleik?
Mi okozza az évtizedek óta tartó fő halálozási okoknak a kialakulását?
Van megoldás, gyógyítható-e a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a rákos jellegű megbetegedése szervezetünknek?

Nézd meg a filmet, ami megmentheti a saját és ismerőseid életét. A tanulás a sikeres emberek szokása, a tudás pedig hatalom!

A Forks over knives szakít a hagyományokkal, mert olyan kérdésekre ad választ, illetve olyan kutatásokat hoz napvilágra, amik széles körökben való ismertetése és oktatása alapjaiban formálná át a világgazdaságot. A film kötelező darab minden embernek és struccnak is: Figyelem, ki lehet húzni a fejeket a homokból, tiszta a terep!

Szomorú tény, hogy a 2.típusú diabétesz a szív es érrendszeri, illetve daganatos megbetegedések korunkban éves szinten több halálért felelősek, mint a II. világháború emberveszteségei.

2011-ben jelent meg az Egyesült Államokban e dokumentumfilm, mely tényfeltáró es tájékoztató jelleggel igazítja el mindazokat, akik válaszokat keresnek – az egyébként minden embert érintő – alapvető kérdésekre, melynek központja, hogy vajon miben áll az egészséges élet? Mindezt az egyik legalapvetőbb szokásunkból, a táplálkozásból kiindulva vizsgálja, összehasonlítva a kimutatható, kézzel fogható tényeket az ételek egészségünkre gyakorolt hatásáról: mi használ nekünk?- s mi nem?

A film zászlóvivőként vizsgál, cáfol, érvel és oktat, kiáltva és minden gondolkodó ember felismerésében bízva, hogy egy olyan világban élünk, amiben a gazdasági növekedés érdeke kívánatosabb lett, mint az élete és egészsége fajunknak, bolygónknak. A növényi alapú táplálkozás gyakorlati ismertetésével és fiziológiai hatásmechanizmusával, a szakma legkiválóbb kutatóinak munkásságával igazolva adja meg a lehetőséget a következtetésre mindazon tévhitekkel szemben, amik kizárólagos ismerete komoly pénzbe, végérvényes gyógyszerhasználatba, műtétekbe és végső soron az életünkbe kerülhet.

A bemutatott kutatások döbbenetes eredményei azt tárják elénk, hogy a teljes értékű növényi alapú táplálkozás nemcsak megelőzésként, de egyben orvoslásként is bír az egészségkárosodás felett, mindezt számtalan élő és valós példával bizonyítva.

Van, aki szerint a növényi alapú táplálkozás extrém, sőt radikális megoldás. Mások a bypass mellkasfelnyitással végzet érátültetéses műtétet tartják extrémnek, s távolinak a megoldástól.

Aki még nem látta, annak bátran ajánlom és garantálom, hogy az erre szánt ideje hasznos és építő hatással lesz az életére és a saját, illetve a környezete egészségére is!

A teljes film megtekinthető Youtube-on ANGOLUL.

A magyar feliratos verzió eléréséhez pedig minden kedves olvasónak a világhírű magyar leleményességére és egyúttal az unokái, gyermekei segítségére lesz szüksége, Akiknek manapság hozzáférésük van szinte bármihez az interneten! 🙂

Márton András

Facebook kommentek