Tudtad, hogy a gyerekek 10 százalékánál, a serdülők 20 százalékánál jelentkezik az allergiás nátha, hogy hazánkban több mint egymillió ember légzőszervi allergiától szenved?

Vajon hallottál –e arról, hogy az észak-európai országokban és Japánban, ahol sok halat fogyasztanak, ott megjelentek az úgynevezett álallergia tünetei, amely a magasabb hisztamintartalomból adódik?

Más élelmiszerek (alkohol, kávé, csokoládé, kolbász, savanyú káposzta) hisztamintartalma is nagyon magas. Sajnos a lakosság nagy hányada szenved hisztaminérzékenységben, amely bőrpírral, fejfájással, hasmenéssel, vérnyomásnövekedéssel is járhat.

Hallottál arról már, hogy a munkahelyeken felszabaduló gőzök, gázok, por és füst sok asztmás tünetet produkál a dolgozóknál akár néhány éven belül is? A vizsgálatok szerint évente mintegy kétezer új szintetikus vegyülettel kell megküzdenie egy fejlett ország lakójának, s valószínűleg a foglalkozási asztma ezért lépett a vezető helyre az allergiák sorában?

Számos más fontos tudnivalót ismerhetsz meg Tóth Gábor: Kiút az allergiából című könyvében, amely a Pilis-Vet Életmód Bt. gondozásában jelent meg szeptemberben.

Többek között arról is olvashatsz, hogy az ekcémás tünetek fellángolásáért valószínűleg a lelkiállapot, a ruházat, a vegyszerek is felelősek. Érdekes tény az is, hogy az asztmás gyerekek 60 százaléka ekcémás is.

Vagy arról, hogy az elmúlt években a fémek közül a legerősebb allergén a nikkel, amely ékszerek, csatok, érmék, kilincsek, háztartási eszközök használatakor okoz érzékenységet sokaknál.

A szerző külön kitér arra a fontos tudományos álláspontra, amely szerint a helytelen táplálkozás és szokásrendszer (egyoldalú étrend, állati eredetű élelmiszerek, a táplálékok rossz párosítása stb.) a környezeti hatásokkal együtt önálló rizikófaktorként jelenik meg a különböző allergiák kialakulásakor.

Az is szomorú tény, hogy a gyerekkori traumák, a felnőttkori családi válságok után az immunrendszer nagyon legyengül, s ezután asztma, szénanátha vagy kóros bélrendszeri tüntetek jelennek meg.

Ajánlom Nektek ezt a könyvet akkor, ha igaznak tartjátok azt az állítást, hogy a saját egészségetekért Ti magatok tehettek a legtöbbet. Egy átfogó áttekintést ad arról, hogy a modern tudomány mit tud a különböző allergiákról, ugyanakkor egyszerű, de hatékony gyógymódokkal is megismertet Titeket. A legfontosabb mégis az az egészségtudatos szemlélet, amelyet jó stílusban, felelősen ad át az Olvasói számára.

Vedd kezedbe ezt a könyvet, és – szerintem – tettél is már valamit azért, hogy ne legyen háború a testedben!

Facebook kommentek