„Az igazság útján élet van és annak ösvényén nincs halál.” (Péld.12:27.)

Egy új esztendő küszöbén állunk: új és kedvező lehetőségekkel. Tiszta lappal indulunk. Hatalmunkban áll, hogy boldoggá tegyük ezt az évet mind a magunk, mind pedig a körülöttünk élők számára.

Ehhez tudatosítsuk azt, hogy az életünk valójában döntések sorozatából áll. S amikor döntéseket hozunk, vagy nem hozzuk meg döntéseinket -mert csak úgy sodor bennünket az élet-, akkor is elvek mellett tesszük le a voksunkat: vagy az önzés és igazságtalanság, vagy pedig az önzetlenség és igazság elve mellett.

Már az ókori görögök is tudták, hogy „ami testnek az egészség, az a léleknek az igazságosság.” (Platón) Ahogy a testi egészség biztosítja a fizikai életünket, úgy az igazságosság a biztosítéka annak, hogy lelkileg egészségesek, boldogok legyünk.

Látjuk már döntéseink jelentőségét, értjük már a személyes felelősségünket? Most, az év elején, dönthetünk és elkötelezhetjük magunkat amellett, hogy az igazsággal összhangban akarunk döntéseket hozni anélkül, hogy a saját érdekeinket és döntéseink következményeit mérlegelnénk.

Kezdjünk el járni az igazság ösvényén! Soha nem késő meghozni ezt a döntést. Csak legyünk bátrak és vállalkozó szelleműek, mert biztosak lehetünk abban, hogy a jóra kész emberi erőfeszítéseinket mindig mennyei erők is segítik és támogatják.

Kívánom, hogy vonatkozzanak Rád is ebben az új esztendőben (életkorodtól függetlenül) János apostol szavai: „Írtam néktek ifjak, mert erősek vagytok és az Isten igéje megmaradt bennetek, és legyőztétek a gonoszt.” (I.Jn.2:14.)

D.I.

Facebook kommentek